Almenys 20 persones poden haver mort al Japó a causa d'un incendi provocat en uns estudis d'animació de la ciutat de Kyoto, han informat fonts policials i dels bombers a mitjans locals.

Les fonts van dir que quan els equips d'emergència van accedir a l'edifici van trobar els cossos de deu persones repartits per terra. L'agència local Kyodo ha informat que en aquest incendi poden haver mort deu persones, mentre que la cadena pública de televisió NHK ha assenyalat que la policia creu que el nombre de morts ascendeix a més de deu.

L'incendi es va desencadenar quan un subjecte no identificat de 41 anys va entrar als estudis de Kyoto Animation i va llançar un líquid inflamable per una raó encara desconeguda. A l'interior de l'edifici, de tres plantes, es trobaven unes 70 persones.

Fonts dels bombers de Kyoto van dir a Efe que un total de 37 persones van ser traslladades a diversos hospitals des del lloc dels fets, però només van confirmar la mort d'una d'elles, tot i que van dir que entre els 36 ferits hi havia deu en estat greu.

El presumpte responsable ha quedat sota custòdia en un hospital, a l'espera de ser interrogat per la policia de Kyoto. Prop de 40 camions de bombers van haver de traslladar-se al lloc dels fets per apagar les flames.

Kyoto Animation, amb uns 160 empleats, va ser creada el 1981 i produeix pel·lícules de cinema i programes d'anime per a la televisió. Entre les seves produccions es troba la sèrie "K-ON !!" i "La malenconia Haruhi Suzumiya".