Un pare i la seva filla de menys de dos anys van perdre la vida en intentar creuar el riu Bravo prop de la ciutat mexicana de Matamoros, segons ha informat aquest dilluns l'esposa i mare dels morts a les autoritats.

La tragèdia va passar la tarda diumenge a la ciutat de Matamoros, al nord-oriental estat mexicà de Tamaulipas, aproximadament a un quilòmetre del nou pont internacional.

Tania Vanessa Ávalos -esposa i mare dels morts que va aconseguir ser rescatada- va dir a les autoritats que l'aigua es va portar primer a la nena i va ser el seu pare qui va sortir per ajudar-la, però tots dos van ser portats pel corrent del riu i van desaparèixer.

Integrants de la Secretaria de Marina, de la Policia Estatal i personal de Bombers, van iniciar la recerca dels cossos de manera immediata sense obtenir resultats positius.

El matrimoni de migrants era originari d'El Salvador i havien arribat a aquesta ciutat mexicana per demanar asil polític als Estats Units.

No obstant això, davant la desesperació per la lentitud en els tràmits van decidir juntament amb altres migrants creuar el riu Bravo, segons ha assenyalat la dona.

Aquest dilluns 24 de juny aproximadament a les 10.00 hora local (15.00 GMT) els cossos sense vida del pare i de la filla van ser localitzats per autoritats estatals, militars i personal de Protecció Civil a la vora del riu a uns quilòmetres del pont internacional de Matamoros que uneix aquesta ciutat amb Brownsville (Texas).