El president de Veneçuela, Nicolas Maduro, considera que s'ha "frustrat" un "cop d'estat" dels partidaris de l'autoproclamat president Juan Guaidó. En una piulada, Maduro ha agraït "al poble veneçolà la seva valentia, coratge i consciència" i ha assegurat que "un poble mobilitzat és garantia de tranquil·litat per a la Pàtria". Però Guaidó, que té el suport dels Estats Units i de bona part dels estats de la Unió Europea, manté el pols a Maduro i ha fet una crida a seguir les protestes al carrer aquest dimecres. "Continuem amb l'execució de l'operació llibertat. Iniciem la fase final i estarem de forma sostinguda als carrers fins a aconseguir el final de la usurpació", ha dit en una piulada.

Mentrestant, un altre dels principals líders opositors veneçolans, Leopoldo López es refugia amb la seva dona i la seva filla a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas, segons ha informat aquest dimecres La Moncloa.

López va ser alliberat ahir per militars que donen suport al president autoproclamat Juan Guaidó. L'opositor del règim de Maduro complia una pena de 14 anys en arrest domiciliari. Les primeres hores de llibertat les ha passat a l'ambaixada xilena i ara es troba sota la protecció de l'ambaixada espanyola.