La cadena d'explosions a quatre hotels i tres esglésies catòliques i una de protestant de Sri Lanka durant la missa de Pasqua ha provocat 207 víctimes mortals i més de 450 ferits, segons ha avançat un portaveu del govern de l'illa en declaracions recollides pels mitjans locals. Almenys hi ha hagut vuit explosions, la majoria a la capital, Colombo. Segons el director de l'hospital de Colombo, 35 de les víctimes mortals són estrangers. Les explosions han estat simultànies, al voltant de tres quarts de nou del matí hora local. De moment, hi ha set detinguts però es desconeix la seva vinculació amb els atemptats. El govern ha desactivat l'accés a les xarxes socials per evitar, asseguren, la propagació de rumors.

Els tres hotels de luxe afectats són a Colombo, on també hi ha hagut explosions a dues esglésies. La sisena explosió ha estat en una església de la ciutat de Katana, a uns 50 quilòmetres de la capital.

Al cap de dues hores hi ha hagut dues explosions més, segons informa ha explicat la policia de l'illa. Una en un altre hotel de la capital, al barri de Dehiwela, i una altra al barri Orugodawatta de la capital, on un terrorista suïcida s'ha immolat abatent abans tres agents.

A Sri Lanka, la població cristiana és minoria i representa només el 7% de la població. La majoria és budista (67%); mentre que els hinduistes són el 15% de la societat i els musulmans l'11% del total.