Les autoritats de socors de Guatemala, que en un primer moment havien informat de 30 morts per un atropellament, han rebaixat aquest dijous la xifra a 18 i han indicat que hi ha altres 19 persones ferides.

Mario Upun, dels Bombers Municipals Departamentals, ha explicat que el nombre total de morts és de 18, entre ells una nena de 8 anys, mentre que altres 19 persones, segons el Ministeri de Salut Pública i Assistència Social, es recuperen en diversos centres hospitalaris del país.

Un vehicle de transport pesat va atropellar el dimecres un grup de persones a l'entrada de Nahuala, al departament de Sololá, a l'altura del quilòmetre 158 de la Ruta Interamericana, quan segons diversos testimonis en el lloc estaven mirant un home que havia tingut un accident de trànsit previ.

Va ser en aquest moment quan el vehicle els va atropellar provocant els 18 morts i els 19 ferits, mentre el Ministeri Públic va acudir al lloc per recollir proves i investigar l'incident pel qual va ser detingut el conductor, que va intentar fugir i que va ser identificat com Pedro René LL, de 28 anys.

El jove, resident al departament de Quetzaltenango, pot ser acusat d'un delicte d'homicidi culpós.

Segons el comunicat policial, Pedro René, cap a les 21.05 hora local de dimecres (3.05 GMT de dijous), va atropellar amb un "camió blanc" un grup de persones que estaven observant un senyor de 55 anys, de nom Juan i comptabilitzat entre els morts, que havia estat atropellat prèviament "per causes que es desconeixen" i el cos descansava sobre l'asfalt.