La manca d'una escala adequada perquè els Reis baixessin de l'avió en el qual van arribar a Buenos Aires en visita d'Estat va demorar gairebé una hora que poguessin baixar de l'aparell per a ser rebuts per les autoritats que els esperaven a la pista.

L'avió Airbus 310 de la Força Aèria Espanyola en el qual van viatjar Felip VI i Letícia va aterrar poc abans de les 21:00 hores al aeroparc metropolità de Buenos Aires Jorge Newbery.

L'aparell va rodar per la pista fins al lloc en què els seus ocupants havien de baixar, i fins a la porta de l'avió es va acostar una escala de baixada.

No obstant això, l'escala no arribava l'altura de la porta i va ser retirada de l'avió a l'espera d'una solució que va arribar gairebé una hora després que aterrés.

Finalment, els reis van poder baixar de l'aparell gràcies a una escala de l'avió del president de l'Argentina, Mauricio Macri, que es trobava guardada en un hangar i a l'interior del qual va trigar a accedir a causa de que no es disposava del mecanisme necessari.

Després d'acoblar aquesta escala a la porta de l'avió, poc abans de les 22:00 hores els Reis van poder baixar igual que la resta de la delegació que els acompanya.

A peu de pista els van esperar durant tot aquest temps el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Borrell (qui havia viatjat prèviament a Buenos Aires per protagonitzar diversos actes) i el seu homòleg argentí, Jorge Faurie.

També van estar, entre d'altres, l'ambaixador espanyol a Buenos Aires, Javier Sandomingo, i el d'Argentina a Madrid, Ramón Porta.

Habitualment els avions de grans dimensions aterren a l'aeroport internacional d'Ezeiza, i en el aeroparc metropolità operen altres més petits.

Els responsables de l'aeroport en el qual va aterrar l'avió dels reis no van tenir en compte les dimensions de l'aparell i això va provocar la demora.Els Reis homenatgen San Martín

Els Reis Felip i Letizia van iniciar aquest dilluns la seva primera visita d'Estat a Argentina amb una ofrena floral al monument a Buenos Aires del general José de San Martín, pròcer rioplatense considerat pare de la Pàtria i un dels més importants alliberadors d'Amèrica.

Els Reis d'Espanya, que van arribar la nit de diumenge a país austral, on romandran fins dimecres, van obrir la seva agenda oficial amb una cerimònia als peus del monument, un acte que solen realitzar tots els caps d'Estat o de Govern que visiten la ciutat.