El president de l'Eurocambra Antonio Tajani ha reclamat que l'ajornament del Brexit sigui "no més tard del 18 d'abril" perquè seria "l'últim dia possible" en què el Regne Unit seria a temps d'organitzar unes eleccions europees, si eventualment no surt de la UE.

Per contra la Comissió Europea proposa que la pròrroga només es pugui fer fins al 23 de maig, mentre Londres demana que sigui fins al 30 de juny. El Parlament Europeu celebra aquella setmana la seva darrera sessió plenària de la legislatura i les eleccions europees se celebren entre el 23 i el 26 de maig.

Segons Tajani, estarien disposats a organitzar una "sessió extraordinària" més enllà del 18 de març però ha alertat dels "problemes legals seriosos" que pot comportar prorrogar la sortida del Regne Unit més enllà de la celebració de les eleccions europees.

A més, Tajani ha reiterat la condició d'una aprovació a la Cambra dels Comuns de l'Acord de Retirada la setmana que ve per donar el vistiplau a la pròrroga.

Tajani ha admès que no està en les seves mans prendre aquesta decisió i que seran els líders europeus els que hauran d'acordar quin tipus d'extensió accepten. Els caps d'estat i de govern de la UE estan reunits aquest dijous a la tarda a Brussel·les per abordar aquesta qüestió amb Theresa May.