Almenys 217 persones han mort i unes 15.000 encara necessiten ser rescatades després del pas del cicló 'Idai' per Moçambic, segons ha informat aquest dijous el ministre de Terra i Medi Ambient de Moçambic, Celso Correia.

El ministre moçambiquès ha afirmat que ja han estat rescatades unes 3.000 persones. El cicló 'Idai' va deixar gairebé completament destrossada la ciutat de Beira, amb vents de 170 quilòmetres per hora dijous passat, abans de seguir avançant cap a Zimbabwe i Malawi, enderrocant cases i posant en risc les vides de milions de persones.

"La nostra major batalla és contra el rellotge", ha dit Correia, en una roda de premsa, abans de recalcar que les autoritats estan fent servir totes les mesures possibles per rescatar ciutadans atrapats i que estan treballant 24 hores al dia.

El cicló ha deixat almenys 98 morts a Zimbabwe i 56 a Malawi i les autoritats temen que el balanç pugui augmentar. "La situació encara és crítica", ha dit Correia.

El president de Moçambic, Filipe Nyusi, va decretar tres dies de dol nacional pel pas de 'Idai' que van començar el dimecres i ha avisat que el balanç final podria arribar a superar el miler de morts. L'economia de Moçambic encara s'està recuperant d'una crisi per la caiguda del valor de la seva moneda i per l'elevat nivell de deute.