El principal detingut pel tiroteig d'Utrecht, un home turc de 37 anys, va actuar sol durant l'atac a l'interior d'un tramvia de la ciutat holandesa, ha confirmat avui la Fiscalia.

En un comunicat, ha afegit que s'està investigant si l'acusat va atacar "únicament per un mòbil terrorista o si les seves accions es van basar en problemes personals en combinació amb idees radicalitzades".

Gökman Tanis passarà demà divendres a disposició judicial per decidir si hi ha proves suficients per mantenir-lo en detenció preventiva.

Tot i que encara no se li imputa cap delicte determinat, la Fiscalia es refereix a tres possibles, alguns castigats amb la cadena perpètua: assassinat múltiple premeditat, homicidi amb un cap terrorista o intent d'atac i amenaces amb objectius terroristes.

La investigació segueix en marxa, encara que es descarta per ara que el presumpte atacant tingui una relació familiar o sentimental amb alguna de les seves víctimes o que hagi rebut ajuda de tercers durant el tiroteig.

L'Institut Holandès de Psiquiatria i Psicologia Forense (NIFP, per les sigles en anglès) serà l'encarregat d'investigar la personalitat de l'acusat, per determinar també el seu estat psicològic.

Hi ha altre persona encara detinguda en relació amb el que ha passat, un home de 40 anys d'Utrecht, i es està investigant si va poder haver tingut un paper secundari en l'actuació de Tanis, però sempre al marge de l'incident del tiroteig al tramvia.