La perforadora que treballa en el pou vertical paral·lel al de Julen, el nen de dos anys que va caure fa deu dies en un pou de més de 100 metres de profunditat a Totalán (Màlaga), ha acabat de reperfilar la galeria executada, i s'ha començat un altre cop l'entubament.

Així, segons han indicat des de la Subdelegació del Govern espanyol, sobre les 06.00 hores la perforadora ha acabat de reperfilar el pou vertical i, després, s'han escomès tasques de neteja de l'interior d'aquest túnel, i s'ha iniciat un altre cop l'entubament dels 60 metres.

Aquest dimarts s'ha produït una altra dificultat tècnica en comprovar-se que els tubs no passaven dels 42 metres de profunditat a causa d'una desviació mínima. No obstant això, els tècnics després de barrejar diverses alternatives han continuat escometent les tasques, com s'està fent des de fa deu dies.

Una altra de les dificultats de l'entubament és encaixar la finestra des de la qual els especialistes de la Brigada de Salvament Miner d'Hunosa, que van arribar des d'Astúries la setmana passada, començaran a cavar uns quatre metres en horitzontal, a 72 de profunditat, per arribar fins al pou on es troba el petit. Això s'estima que s'iniciï aquest dimecres, amb una durada d'unes 24 hores.

L'equip de vuit miners baixarà de dos en dos en la càpsula dissenyada pel director tècnic del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Julián Moreno; i fabricada per dos ferrers malaguenys.

Aquest dimarts, el delegat del Govern central a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis ha recordat les complexitats en les quals s'estan desenvolupant les tasques de rescat de Julen, per les dificultats del terreny. També ha al·ludit a les 40.000 tones de material mogudes, per la qual cosa en condicions normals s'hagués trigat mesos.