Almenys tretze persones han mort per un tiroteig perpetrat aquest dimecres a la nit en un bar de Thousand Oaks, una localitat californiana propera a Los Angeles, segons un nou balanç de víctimes confirmat pel xèrif del comtat de Ventura, Geoff Dean. El presumpte tirador també ha mort.

L'incident va passar prop de les 23.15 hores al Borderline Bar and Grill, un bar en què se celebrava una festa universitària dedicada al country. Segons testimonis citats per la filial local de NBC, un home armat va irrompre al local i va disparar al voltant d'una vintena de trets de manera indiscriminada.

"El vaig veure entrar (...) i va començar a disparar", ha explicat Mitchell Hunter, de 19 anys, que ha descrit el tirador com un home de pell clara i cabells foscos. Hauria obert foc amb una pistola semiautomàtica.

La Policia ha xifrat en diversos centenars el nombre de persones que es trobaven a l'interior de la discoteca quan va començar el tiroteig, si bé de moment no han transcendit les motivacions de l'atacant ni tampoc la seva identitat. Les autoritats s'han limitat a confirmar la seva defunció.

Entre les víctimes figura un agent, Ron Healus, que va formar part del primer equip enviat a la zona i que, juntament amb els seus companys, "va intentar neutralitzar l'amenaça", en paraules d'un altre responsable de la Policia del comtat de Ventura, Garo Kuredjian.