07 de novembre de 2018
07.11.2018
ELECCIONS ALS EUA

Els demòcrates recuperen la Cambra de Representants i els republicans conserven el Senat

El Partit Republicà perdria el control de la Cambra baixa però aconseguiria mantenir el de la Cambra alta, on el partit de Donald Trump podria augmentar fins i tot la seva actual majoria

07.11.2018 | 07:28
Alegria a les files demòcrates pels resultats electorals.

El Partit Republicà conserva la seva majoria en el Senat dels Estats Units, segons ha informat la cadena de notícies CNN, que assenyala que la formació també estaria al capdavant de la carrera a les governacions mentre que els demòcrates es faran amb la Cambra de Representants, segons estimacions de les eleccions de meitat de mandat que han tingut lloc aquest dimarts.

Segons aquestes estimacions, els demòcrates aconseguiran 238 escons mentre que els republicans obtindran 197. Fins al moment, el Partit Demòcrata ha obtingut 20 dels 23 escons necessaris per fer-se amb la victòria en la Cambra baixa. Ambdues formacions necessiten un total de 218 seients per aconseguir-ne el control.

Els republicans mantindran el control del Senat, on els demòcrates haurien d'arrabassar dos escons al Partit Republicà per fer-se amb la majoria. En els estats d'Indiana, Virgínia Occidental, Florida, Texas i Tennessee l'escenari s'ha tornat significativament competitiu. El president nord-americà, Donald Trump, no ha trigat a celebrar el resultat i ha subratllat en el seu compte de Twitter que "aquesta nit a estat un èxit tremend".

Segons els resultats preliminars, els republicans compten amb 50 escons, mentre que els demòcrates s'han fet fins al moment amb 42 -d'un total de 100-. En cas d'empat, el vicepresident, el republicà Mike Pence, exercirà el vot, la qual cosa beneficiaria a la formació del magnat novaiorquès.

El Partit Republicà ostenta la majoria en la Cambra de Representants des de fa vuit anys. En cas de sortir victoriosos els demòcrates, el Congrés es veuria dividit, la qual cosa podria dificultar la labor legislativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook