Nou persones han mort a Itàlia a causa del temporal de forts vents i pluges torrencials que manté en alerta a diverses regions del país, després de la caiguda d'arbres i el desbordament d'alguns rius, segons els mitjans italians.

Es van trobar els cossos d'una dona que es va ofegar en desbordar el torrent Meladrio a la localitat de Dimaro, a la regió del Trentino (nord), el d'un navegant a Catanzaro (sud) i el d'un home a Sant Giovanni in Marignano, a Rimini (centre). Durant la jornada d'ahir van perdre la vida a sis persones principalment per la caiguda d'arbres.

Al municipi de Castrocielo, a la província de Frosinone (centre d'Itàlia), dues persones van perdre la vida en caure un arbre sobre el cotxe en què viatjaven, de la mateixa manera en què va morir una tercera a la propera Terracina, mentre que altres dues persones van resultar ferides greus.

Una més va perdre la vida a Albisola, a Savona (nord), en ser colpejada per un objecte arrossegat pel vent. Un altre arbre va acabar amb la vida d'una persona a la província de Caserta, a prop de Nàpols (sud del país), i d'una altra en província de Belluno, Vèneto (nord-est).

L'emergència continua en sis regions que es troben encara en alerta roja: Llombardia, Veneto, Friül-Venècia Júlia, Ligúria i Trentino Alto Adige (nord) i Abruços (centre) i l'alerta taronja continua en bona part de la resta del país i l'illa meridional de Sicília.

La situació és particularment crítica a Ligúria, on prop 20.000 persones estan sense energia elèctrica i a Gènova segueix tancat des d'ahir l'aeroport pels forts vents. Els col·legis segueixen tancats en moltes ciutats entre elles Venècia, Gènova, Nàpols i Roma.

A la capital italiana, els bombers van haver d'intervenir en 100 emergències sobretot per la caiguda de branques i arbres. A Venècia la marea va pujar fins als 156 centímetres sobre el nivell del mar -el màxim des de 2008-, el que ha provocat la coneguda com "aigua alta", la inundació dels seus carrers i de la plaça de Sant Marc, així com la suspensió de la xarxa de transport públic urbà, els "vaporetti". Les previsions per a aquest dimarts són que comenci a baixar la marea a Venècia i se situï en els 130 centímetres.