Un assassí en sèrie de conills domèstics ha sembrat l'alarma al nord de la regió francesa de Bretanya, especialment entre els seus jubilats. Al tranquil poble de Minihy-Tréguier (1.320 habitants), la Gendarmeria ha obert una investigació per localitzar un individu causant d' "una sèrie d'actes cruels contra els conills domèstics", segons han denunciat les autoritats.

Al voltant de 100 conills que pertanyien a una desena de propietaris han estat assassinats a cops en els últims sis mesos en aquest poble i d'altres dels seus voltants. "És un acte odiós i lamentable que està creant una veritable psicosi", reconeix l'alcalde de la localitat, Jean-Yves Fenvarc'h, en unes declaracions a Efe.

En paraules de l'alcalde, l'agressor segresta i apallissa salvatgement als animals dins dels domicilis per després deixar els seus cossos a la porta dels amos. A més, el misteriós assassí s'aprofita del fet que gran part dels residents "són persones d'avançada edat, jubilats majoritàriament".

Fenvarc'h pensa que el sospitós "ha de conèixer bé la zona, perquè de vegades ha intervingut durant el dia esperant amagat al fet que els propietaris sortissin per actuar". Una de les seves víctimes va ser el matrimoni l'Hévéder. Eugène i Casa-Françoise, de 80 i 77 anys, que expliquen a Efe la seva experiència amb un agressor que mostra aparent predilecció per les mascotes d'aquesta parella, ja que resulta ser la casa on més vegades ha actuat.

"Ja és la quarta vegada, això ja és una catàstrofe. L'altre dia vam marxar de casa a les 9 del matí, abans els vam donar de menjar i vam tornar cap a les 11, va ser llavors quan ens els trobem a tots morts. ja no en queda ni un ", relata Eugène, que sospita que l'autor té còmplices. "Són diversos, no crec que això ho pugui fer un de sol", afirma segur.

L'home, que es mostra "abatut", cria conills des de fa 55 anys i afirma que mai havia hagut de passar per alguna cosa semblant. "Ens preguntem qui pot fer alguna cosa així", lamenta.

El sospitós empra mètodes particularment brutals abans d'assestar seus cops definitius als animals: els trepitja i els sacseja per, finalment, abandonar les seves restes a les portes dels domicilis. Les autoritats calculen que l'agressor "ha actuat fins a 15 vegades", l'última el passat dimarts.

La Gendarmeria, que ha desplegat un dispositiu especial, es troba encara en una fase inicial de la investigació. Un dels pocs indicis que té és que "va ser vist de manera furtiva en un jardí residencial amb un impermeable i un barret, abans de donar-se a la fuga", segons l'alcalde.

La persona que el va veure i que gairebé es converteix en l'heroïna del lloc és Sylvie Corlouer, que cria els seus conills a la població de Langoat. Corlouer va estar a punt de desemmascarar l'individu ahir dijous: "El vaig veure cap a dos quarts de nou del matí, però va tenir temps d'escapar-se", va explicar al "Ouest France".

Ella també figura en la llarga llista negra del "carnisser". Es va adonar a l'estiu quan un conill rere l'altre, fins a sis, van anar desapareixent, incloses dues femelles les cries, en absència de les mares, també van morir.

El camp d'actuació del sospitós sembla en expansió a l'haver estat detectats els mateixos fets en altres tres municipis limítrofs de Minihy-Tréguier: l'esmentat Langoat, La Roche-Derrien i Coatréven.

L'alcalde de La Roche-Derrien, Jean-Louis Even, va rebre l'alerta de la Gendarmeria dimarts passat. Al principi, va pensar que es tractava d'una broma, però aviat va reaccionar i va decidir alertar els seus conciutadans sobre la situació.

"S'ha produït almenys un cas en el nostre municipi. La veritat és que no puc entendre com un pot anar així contra els conills", va declarar Even al "Ouest-France".