Les botigues de venda de marihuana amb finalitats recreatives ja han obert portes a Canadà, la qual cosa converteix al país en el segon a legalitzar el cànnabis amb aquesta finalitat després d'Uruguai.

L'obertura del mercat de marihuana ha començat la matinada d'aquest dimecres en el marc d'una sèrie de crítiques sobre l'impacte que això pot tenir sobre la Sanitat, la llei i la seguretat pública, segons ha informat la cadena CBC.

Les províncies i municipalitats s'han estat preparant durant mesos per aixecar la prohibició. Els territoris són els responsables d'implementar les mesures aprovades perquè la població pugui comprar o consumir l'estupefaent seguint la nova normativa.

El passat mes de juny la governadora general de Canadà, Julie Payette, va signar el text legal -que va ser aprovat pel Senat amb 52 vots a favor i 29 en contra-.

La data fixada per començar a vendre el cànnabis de forma legal al país suposa un retard per part de les autoritats, que al principi estimaven que la venda seria legal en un termini d'entre vuit i dotze setmanes a partir de l'aprovació de la llei.

No obstant això, els governs provincials del país havien assenyalat que el termini en qüestió era massa ajustat per engegar les xarxes de distribució i venda.

Els liberals del primer ministre, Justin Trudeau, que han impulsat la campanya a favor de la legalització, han assenyalat que la nova llei evitarà el consum per part de menors d'edat i reduirà el crim relacionat amb la venda i consum d'aquesta substància.