Una menor ha estat segrestada, violada i torturada durant un mes en un poble del Marroc per un grup d'almenys 13 joves, segons ha denunciat avui l'Associació per al desafiament de la igualtat i la ciutadania.

Vuit dels agressors ja han estat detinguts, mentre que la policia busca cinc més, segons va dir a Efe la fundadora de l'associació, Buchra Abdu, després d'haver obtingut la informació de l'entorn de la víctima.

També el diari Al Ahdaz a Magrebiya recull avui la informació, amb dades coincidents.

Els joves van tenir a la noia retinguda contra la seva voluntat en una casa d'Oulad Ayad (província de Beni Mellal, centre del Marroc), on la violaven per torns, a més de cremar-la amb cigarrets i gravar insults amb algun objecte punxant sobre diferents llocs de la seva pell.

Va ser la mare la que va posar una denúncia, pel que sembla després de que la filla hagués estat alliberada pels seus captors.

Tot i que la desaparició i el segrest van tenir lloc abans del mes de ramadà (és a dir, a principis de maig), la família no va posar immediatament una denúncia, el que segons Abdu s'explica per la por que la policia desperta entre molts habitants de les regions rurals.

L'associació va personar com a part civil en la defensa de la menor, i té previst proveir un advocat, a més de tractament psicològic per a la víctima davant "un dels successos més salvatges que m'ha tocat veure", va dir Abdu.