Un tram de viaducte a la ciutat italiana de Gènova s'ha ensorrat avui i les autoritats busquen damnificats entre els vehicles caiguts al buit i sota la runa, segons ha confirmat el Cos de Bombers.

La caiguda del viaducte de l'autopista a Gènova s'ha saldat amb "desenes de morts", segons un primer balanç de víctimes confirmat pel servei local d'ambulàncies a l'agència de notícies AdnKronos.

Es tracta del pont Morandi, de 1.182 metres de longitud i una alçada de 90 metres, i del que s'ha enfonsat un tram de dos carrils d'uns cent metres de longitud.

Es tem que alguns vehicles puguin estar sota la runa i els equips fan servir gossos de recerca. Els mitjans apunten que pot haver-hi una desena de vehicles afectats.

Al lloc ja han arribat els cossos de seguretat i els diferents equips d'emergències.

Els bombers han explicat a Twitter que l'ensorrament ha tingut lloc al voltant de les 12.00 locals (10.00 GMT) i estan treballant activament amb mitjans de l'equip de Recerca i Rescat Urbà i gossos de recerca.

La policia ha informat de l'ensorrament i ha explicat que s'ha produit després d ' "una violenta tromba d'aigua".

El pont va ser construït en la dècada de 1960 i uneix l'autopista A10, que arriba des de la frontera de França, amb l'A7 cap a Milà (nord).