Els equips de rescat han aconseguit treure de l'interior de la cova de Tailàndia a tots els nens i al monitor que estaven atrapats al seu interior, de manera que l'operació ha finalitzat amb èxit.

Narongsak Osottanakorn, el cap de la missió de rescat, havia indicat prèviament que "si no surt malament, els quatre nois i l'entrenador, juntament amb el doctor i els tres SEAL que estan amb ells, abandonaran la cova junts avui".

Els doctors han analitzat la sang i els pulmons dels primers menors, a més de proveir de manera intravenosa sèrum per millorar les seves defenses i injectar-los diverses vacunes, va dir en roda de premsa el secretari per a la Salut Pública, Jetsada Chokedamrongsuk.

Els quatre primers van arribar amb signes d'hipotèrmia, a causa de les dures condicions a la gruta i durant l'etapa de busseig que havien de superar per sortir a l'exterior.

Un altre d'ells té un petit tall a la cama dreta. "S'està alimentant als nens amb menjars suaus i de fàcil digestió", ha indicat el doctor Jetsada, en incidir en la pèrdua de pes dels xavals.

Cap té febre i se'ls està donant suport psicològic. El facultatiu va incidir que els vuit continuaran ingressats almenys una setmana més.

Els nois rescatats encara no han pogut tenir contacte directe amb els seus familiars, que han hagut de veure'ls a través d'un vidre per a evitar que els poguessin contagiar alguna malaltia a causa del feble sistema immunològic dels rescatats.

"Trobem a faltar la nostra casa" i "estem feliços", són algunes de les primeres paraules que van dir els escolars, d'entre 12 i 14 anys, en arribar al centre sanitari.