Redoine Faïd, un conegut delinqüent reincident al que alguns mitjans han arribat a qualificar com el "enemic públic número u" de França, ha protagonitzat una espectacular fugida en helicòpter des de la presó de Réau, al sud de París.

El Ministeri de Justícia va detallar que un comando armat va aterrar al pati d'honor de la presó mentre el detingut es trobava a la sala de visites.

L'evasió, segons el seu comunicat, va durar "amb prou feines uns minuts", sense ostatges ni ferits, i la seva investigació està ara en mans de la Fiscalia.

L'emissora "France Info" va detallar que el comando estava integrat per tres individus amb armes de guerra.

L'helicòpter va ser trobat incendiat entre els aeroports parisencs de le Bourget i de Charles de Gaulle, i els seus ocupants, segons la font, van continuar la fugida amb cotxe.

El pati del centre penitenciari, segons la cadena "BFMTV" és l'únic lloc d'aquesta presó que no està cobert, una situació que havia estat denunciada pels seus treballadors.

Faïd, de 46 anys, havia estat condemnat fa menys de tres mesos a 25 anys de presó com a organitzador d'un atracament a un furgó blindat que va provocar la mort d'una policia el 2010.

La seva fama va augmentar després de la publicació del seu llibre "Braqueur", en el qual explicava el seu passat criminal i assegurava haver passat pàgina.

En 2017, va ser sentenciat a deu anys per haver-se escapat de la presó el 13 d'abril de 2013. En aquella ocasió, va utilitzar explosius i va retenir funcionaris.

Aquesta fugida va portar al fet que França -a més de mobilitzar a les seves forces de l'ordre- llancés una ordre internacional de cerca davant la sospita que havia fugit a algun país veí, però el pres va ser capturat sis setmanes després, de matinada, en un hotel de la regió de París.

El secretari del sindicat policial Alliance Police, Loïc Travers, va alertar en "BFMTV" de la perillositat de l'home, atès que està armat, mentre que el representant del sindicat penitenciari FO, Yoan Karar, va apuntar que els seus còmplices estaven ben entrenats i sabien per on actuar.