Diverses persones han mort i altres més han quedat ferides a causa d'un tiroteig registrat aquest divendres en una escola secundària de Santa Fe, al sud-est de Texas, segons han informat fonts policials.

El xèrif del comptat de Harris, en el qual es troba Santa Fe, Ed González, ha informat en el seu compte de Twitter que "hi ha diversos morts" a causa del tiroteig, l'autor, que no ha estat identificat, es troba detingut, segons ha confirmat prèviament la policia.

"El personal està tractant als ferits. La informació encara és preliminar, però hi ha diversos morts", ha dit González, que no ha donat més detalls.

La Policia ha arribat a l'escola després de rebre l'avís que un home es trobava al seu interior armat amb una pistola, per la qual cosa s'ha ordenat el tancament total del centre educatiu, i en arribar, els agents han aconseguit detenir el sospitós.

Segons revelen alguns estudiants, a primera hora de la jornada van sentir l'alarma d'incendis i van sortir corrent de les aules, moment en què el tirador suposadament havia començat a disparar contra ells.

"Ha sonat l'alarma d'incendis, hem sortit fora i hem vist algú disparant, així que hem corregut per allunyar-nos i protegir-nos a la gasolinera més propera", ha explicat Angélica Martínez, de 14 anys, en una entrevista amb la cadena CNN.

L'institut de Santa Fe, a l'àrea de Houston (Texas), té capacitat per a 1.400 estudiants i es trobava en les seves dues últimes setmanes de calendari escolar.