El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat que retirarà als Estats Units de l'acord nuclear amb l'Iran de 2015 i tornarà a imposar les sancions aixecades sota aquest pacte.

"Avui anuncio que els Estats Units es retirarà de l'acord nuclear amb l'Iran (...). Tornarem a imposar el nivell més alt de sancions econòmiques", va dir Trump en una declaració a la premsa des de la Casa Blanca.

Després del seu anunci, Trump ha augurat que l'Iran voldrà ara negociar amb ell un acord "nou i durador". "Els líders de l'Iran diuen que es neguen a negociar un nou acord. Em sembla bé. Però al final voldran negociar un acord nou i durador que beneficiï a l'Iran i al poble iranià. Quan estiguin preparats, estic disposat", va dir el president nord-americà.

Segons Trump, els arxius presentats recentment per Israel són "la prova definitiva" que l'Iran va mentir quan va dir que el seu programa nuclear tenia finalitats pacífiques.

"Al cor de l'acord amb l'Iran hi havia una gran ficció: que un règim assassí només desitjava un programa d'energia nuclear pacífic. Avui tenim proves definitives que aquesta promesa iraniana era una mentida", va dir el president dels EUA.