Un tribunal francès ha condemnat avui una dona vegana a set mesos de presó exempts de compliment per apologia del terrorisme en haver-se alegrat de la mort d'un carnisser en l'atemptat gihadista del passat 23 de març en un supermercat de Trèbes, al sud de França.

"Us xoca que un assassí mori a les mans d'un terrorista? A mi no. Tinc zero compassió per ell (el carnisser). De vegades hi ha justícia", va publicar a Facebook tres dies més tard els atacs que van causar morts a Carcassona i Trèbes.

Aquesta condemna s'uneix a la formulada contra Stéphane Poussier, antic candidat de La França Insubmisa, qui es va felicitar per l'assassinat en el mateix atac del gendarme Arnaud Beltrame, considerat un heroi nacional per haver-se intercanviat divendres passat per una ostatge del gihadista Radouane Lakdim.

Lakdim, franc-marroquí de 25 anys d'edat, va ser abatut per la policia durant la dramàtica presa d'ostatges al supermercat "U" de Trèbes. Aquest atemptat va ser l'atac gihadista més greu a França des de fa gairebé dos anys.