El líder rus Vladimir Putin va ordenar a l´exèrcit abatre un avió de passatgers l´any 2014 pensant que l´havia segrestat un terrorista, segons informa avui el diari nord-americà The New York Post.

Els fets van tenir lloc a principis de febrer d´aquell any, durant la cerimònia d´inauguració dels Jocs Olímpics d´Hivern de Sotxi, quan Putin va rebre una alarma que donava a entendre que el vol havia sigut pres per la força.

Davant el temor que la nau, un avió que viatjava d´Ucraïna fins a Istanbul amb 110 persones a bord, pogués ser utilitzat com a arma per atacar l´obertura de la cita olímpica, Putin va donar ordres a l´exèrcit de disparar i fer caure l´aparell.

Poc després de rebre l´alerta, però, el Kremlin va rebre una segona trucada en la que s´assegurava que es tractava tan sols d´una falsa alarma i que, en realitat, l´home que es creia que era un terrorista era un passatger begut que havia causat alguns problemes a la tripulació. Va ser en aquell moment que Putin va retirar l´ordre de disparar.