El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dimecres que els alumnes aprenguin a les aules els valors de les Forces Armades i la seva missió de garantir la llibertat i la democràcia a Espanya, cosa que el diputat d'ERC Gabriel Rufián considera que s'acosta a l'educació instaurada amb el franquisme el 1939.

Rajoy i el portaveu adjunt d'ERC al Congrés han mantingut aquest debat en el ple del Congrés durant la sessió de control al Govern després d'un acord signat entre els ministeris de Defensa i Educació per incloure l'anomenada cultura de defensa entre les matèries que s'imparteixen als alumnes de Primària i Secundària.

"Sempre he pensat que és molt positiu que els joves aprenguin a respectar els valors universals, socials i democràtics que recull la Constitució", ha sostingut el cap de l'Executiu després que Rufián li preguntés si el Govern té l'objectiu de "recuperar" l'ideari franquista.

"Amb tots els meus respectes, jo estic més actualitzat que vostè i per això no em remetré al que passava fa 80 anys. Jo parlaré de l'Espanya constitucional", ha respost Rajoy.