El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat tenir un "botó nuclear" sota la taula que "funciona" i és "més gran" i "potent" que el del líder nord-coreà, Kim Jong Un, que va insistir durant el seu tradicional discurs d'any nou que Washington mai podrà iniciar una guerra contra Corea del Nord.

"Kim Jong Un ha dit que té sempre un botó nuclear al seu escriptori. Podria algú del seu famolenc i minvat règim dir-li que també tinc un botó, però que el meu és més gran, potent i que funciona?", ha asseverat el magnat nord-americà a través del seu compte de Twitter.

D'altra banda, Kim ha posat l'accent en què Pyongyang posseeix ara la capacitat per assolir tot el territori continental nord-americà amb les seves armes nuclears, motiu pel qual Washington voldria evitar un conflicte armat costi el que costi.

Corea del Nord ha realitzat diversos assajos balístics --el sisè va tenir lloc el passat mes de setembre--, la qual cosa suposa un desafiament als advertiments i sancions imposades per les Nacions Unides.

La comunitat internacional, que ha alertat de la creixent tensió a la zona, tem la situació desemboqui en un nou conflicte en la península de Corea.