El president rus, Vladímir Putin, ha posat fi a la incògnita sobre si es presentaria a les eleccions del proper mes de març i ha anunciat que si serà candidat per a un nou mandat, hores després d'haver avançat que prendria una decisió en breu.

"Presentaré la meva candidatura per al càrrec de president de la Federació de Rússia", ha anunciat durant un acte a Nizhni Novgorod. Prèviament, ja havia deixat caure que optaria a la reelecció tot i que sense voler confirmar-ho.

"M'adono que la decisió s'ha de prendre en breu i serà presa en breu", havia assenyalat durant la seva assistència a un acte aquest matí amb voluntaris, subratllant que la decisió s'ha de prendre amb responsabilitat.

Rússia celebra eleccions presidencials el proper mes de març i està previst que la campanya electoral arrencada aquest mes. Fa uns dies, el primer ministre i líder de Rússia Unida, Dimitri Medvédev, havia assegurat que el partit governant donaria suport a Putin en cas que optés per la reelecció.

Als seus 65 anys, Putin ha estat president de Rússia des de l'any 2000, amb un breu lapse entre 2008 i 2012 en què va ser primer ministre. Tot apunta que es si es presenta guanyarà amb comoditat, ja que gaudeix d'un ampli suport en els sondejos, proper al 80 per cent.