Els policies municipals de Madrid que van compartir insults contra Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, a través d'un grup de WhatsApp també van fer apologia del feixisme i el racisme.

En aquestes converses, a les quals ha tingut accés el diario.es, es poden llegir lloances a Adolf Hitler. "Aquest senyor sí que sabia com fer les coses, aquest senyor és déu, ja estarien treient fum les xemeneies sense parar si estigués al comandament", assenyala un agent després de penjar una foto del 'führer'. "Això és un senyor, de cap a cap", li respon un altre. Aquest últim policia demana a més "esborrar del mapa als països islàmics" i fins i tot posa una emoticona en què diu "el feixisme és alegria".

Els atacs a immigrants se succeeixen també en les xerrades del grup de policies municipals. "Cal començar amb les cazerías de porcs", "Panda de fills de la gran puta, els moros i els que el defensen" i "Jo els tirava al mar, menjar per a peixos" són alguns comentaris al respecte.

També es pronuncien sobre la situació a Catalunya ( "tot aquell que vaig gosar insultar Espanya, els espanyols i la seva bandera o intentar destruir la seva integritat haurà enfrontar-se amb la força") i fan una menció a Pablo Iglesias ( "fill de gossa, cal matar el porc aquest l'cues ").

Investigació pels insults a Carmena

Un jutjat de Madrid investiga els insults i amenaces contra Carmena en el citat xat, el contingut va ser revelat per un agent que va considerar que podrien constituir un delicte d'odi.

En aquest xat es diu a Carmena "vella menyspreable", entre altres insults, i es diu: "El que aquest terrible és que ella no estigués al despatx d'Atocha quan van matar als seus companys". "Que es mori la 'zorra' vella ja" és un altre dels comentar escrits al xat, integrat per més de cent agents municipals de l'torn de nit en què també es critica i amenaça La Sexta, sobretot a la periodista Ana Pastor.

Fonts municipals han explicat a Efe que aquest assumpte es va conèixer a finals de la setmana passada, quan un agent va denunciar davant la Unitat de la Diversitat que el contingut d'aquest xat podria constituir un delicte d'odi, i es va comunicar a la Direcció del Cos.