16 de octubre de 2017
16.10.2017
40 Años
40 Años

Vídeos: Pànic a les carreteres de Galícia

Centenars de famílies es van veure afectades pels nombrosos talls de trànsit arran dels incendis

16.10.2017 | 17:34
Vídeos: Pànic a les carreteres de Galícia

Atrapats, impotents i amb nombroses escenes de pànic donada la proximitat de les flames. Centenars de famílies es van veure afectades ahir a Galícia pels nombrosos talls de trànsit arran dels incendis forestals. Els accessos per autovia i autopista a Vigo des d'Orense i Baiona van estar tallats al llarg de tota la jornada, ampliant-se els diferents trams tancats segons creixia la virulència de les flames, que van obligar també a suspendre el trànsit ferroviari. Tres de les principals artèries de comunicació (VG-20, AG-57 i A-52) van patir talls per la proximitat de flames, cendra i baixa visibilitat.
El tram ferroviari entre Salvaterra i As Neves estava tallat. Els viatgers dels Alvia van ser desviats per Santiago, mentre que els passatgers del tren hotel Vigo-Barcelona que havien de sortir de la ciutat olívica a les 17.55 ho van fer per carretera fins a Saragossa. Des d'allà, en AVE, arribarien al seu destí. Els usuaris de l'intercity Orense-Vigo i els de trens de mitja distància també circulaven per carretera.

El gran caos circulatori va afectar tant als grans vials com a les carreteres locals més immediates als focus de foc. Un dels grans moment de pànic es va viure al túnel de Cañiza a mitja tarda, on molts vehicles es van quedar atrapats i van haver de donar la volta. Uns quilòmetres més endavant, dos guàrdies civils que viatjaven amb les seves famílies i no es coneixien entre ells, un destinat a A Guarda i un altre a Ourense, van resoldre la situació de pànic de centenars de vehicles atrapats: van treure les mitjanes de la carretera perquè els conductors poguessin girar i van obrir un nou corredor de trànsit. Entre els conductors hi havia molts ciutadans portuguesos que, veient les flames tan a prop, temien morir atrapats allà com els va passar a nombrosos compatriotes en un incendi declarat el passat mes de juny al seu país.

I és que l'autovia Rias Baixas A-52 va ser una de les més afectades. Va romandre tallada per fum, cendres i incendi en els dos sentits a l'altura del quilòmetre 294 a Ponteareas; del 286 en Puzo; el túnel de Folgoso a A Cañiza els quilòmetres 120 i 121 a l'altura d'O Pereiro al municipi de Mesquita a Ourense. En aquesta província també es va tallar la OU-536 a l'altura de Rodicio. L'autopista Val Miñor AG-57, es va tancar al trànsit en els dos sentits al quilòmetre 17,5 a l'altura de Gondomar. També a Lugo es va tallar al trànsit l'autopista A-8 a Mondoñedo i la LU-P-1401 a Campa dóna Braña po rotro gran incendi.

També es van viure moments complicats a última hora de la tarda en el desallotjament d'habitatges de Coruxo, a Vigo, on tres indicatius de la Policia Nacional, veïns i efectius de Protecció Civil es van veure encerclats pel foc.


També la VG-20, la circumval·lació de Vigo va patir talls de trànsit. A últimes hores de la nit els vehicles donaven la volta ja al túnel de Bouzas. L'accés al Cuvi a l'altura de Sobreira en Valladares, va haver de tancar-se al trànsit, i també la VG-20 per darrere de Navia. El trànsit també es va suspendre a l'Avinguda d'Europa a Vigo a primeres hores de la nit.
L'A-52 seguia tallada ahir a la nit, així com el túnel de Cañiza pels incendis d'As Neves i Salvaterra. També es mantenia tancada l'autopista AG-57 i es recomanava molta prudència a l'hora de circular per pistes i carreteres locals properes al focus dels focs.

Els vials s'obrien i tancaven a tenor dels avenços del foc. A Vigo a última hora es crtaba el trànsit a Zamáns, l'avinguda de Citroeën i la carretera de Porriño a Gondomar. EnVincios, Gondomar, pràcticament totes les carreteres i pistes estaven tancades.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema