Quatre persones han mort des que va començar l'onada d'incendis que afecta diversos punts de Galícia.

Els dos primers morts els van trobar els Bombers a l'interior d'un vehicle calcinat en una carretera de Nigrán, Pontevedra.

A aquestes morts se sumen la d'un home de 78 anys veí de Carballeda de Avia (Orense), que va perdre la vida a casa seva quan intentava salvar la vida dels seus animals i la d'un veí de 70 anys de Sant Andrés de Comesaña que va caure d'una altura mentre intentava apagar les flames de la seva casa i de la de la seva veïna amb una mànega.

En total a Galícia cremen una trentena d'incendis, disset continuen actius, amb una situació de risc real per a la població en onze punts repartits entre les províncies de Lugo, Ourense i Pontevedra. Els incendis han arrasat ja més de 4.000 hectàrees. El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha explicat aquest diumenge que Galícia es troba en una "situació complexa" perquè coincideixen una "activitat incendiària homicida", una "sequera persistent" i un descontrol en incendis al nord de Portugal que, per primera vegada, "salten el Miño".