El president dels EUA, Donald Trump, ha alertat que no hi haurà altra opció que "destruir totalment" Corea del Nord si el règim de Pyongyang continua amenaçant al seu país i als seus aliats.

"És hora que Corea del Nord es doni compte que la desnuclearització és el seu únic futur acceptable", ha advertit Trump en el seu debut davant l'Assemblea General de les Nacions Unides.

El mandatari nord-americà ha insistit que les proves nuclears i de míssils balístics de Corea del Nord "amenacen el món sencer", en demanar unitat per aïllar el règim de Pyongyang.

L'acord amb l'Iran, '' una vergonya ''

D'altra banda, el president dels EUA també ha comentat que l'acord nuclear aconseguit pel seu país i altres potències amb l'Iran el 2015 és "una vergonya" que el seu Govern podria abandonar si sospita que "proporciona una tapadora per a una eventual construcció d'un programa nuclear" iranià.

"Aquest acord és una vergonya per als Estats Units i no crec que vostès hagin sentit la meva última paraula sobre això", ha dit Trump en el seu primer discurs davant l'Assemblea General de l'ONU.