Corea del Nord ha afirmat que ha provat amb "total èxit" una bomba d'hidrogen, fet que suposa el seu sisè assaig atòmic, segons va anunciar la televisió estatal nord-coreana KCTV. Abans de confirmar l'anunci, el país havia patit dos terratrèmols, un 6,3 graus de magnitud i un altre de 4,6. Xina havia informat sobre els tremolors, però sense fer declaracions al respecte. Japó o Corea del Sud, en canvi, van atribuir els moviments de terra a nous assajos nuclears.

Anunci del Japó

Japó havia confirmat amb anterioritat que els terratrèmols registrats a Corea del Nord eren explosions nuclears, convertint-se en el sisè assaig nuclear realitzat per Pyongyang des de 2006.

"Després d'estudiar les dades concloem que ha estat un assaig nuclear", va assegurar el ministre d'Afers Estrangers japonès, Taro Kono, en una roda de premsa.

El Ministeri de Defensa del Japó ha informat que ha enviat almenys tres avions militars al lloc on s'han produït els terratrèmols des de bases japoneses per avaluar la radiació.

Corea del Nord ha assegurat aquest diumenge que ha desenvolupat una arma nuclear més avançada amb una "gran potència destructiva" i el líder del país, Kim Jong-un, ha inspeccionat una bomba d'hidrogen que serà instal·lada en un nou míssil balístic intercontinental, segons ha informat l'agència estatal de notícies nord-coreana KCNA.