La Guàrdia Civil ha detingut dos homes i una dona a Alacant per simular el segrest d'un d'ells, pel qual demanaven 5.000 euros a un familiar per al seu alliberament. La suposada víctima va admetre als agents que havia organitzat el fals segrest perquè tenia deutes de drogues i necessitava els diners per saldar-los, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Aquesta persona va trucar a un familiar seu per demanar-li 5.000 euros pel seu alliberament ja que, segons ha dit, "es trobava segrestat per gent molt perillosa que l'anava a matar". Les mateixes fonts han precisat que els familiars van pagar fa un mes 1.200 euros per un altre rescat d'aquesta persona a la partida de Armanello, a la localitat alacantina de Benidorm.

Els detinguts en aquesta operació, que ha estat portada a terme per la Policia Judicial de la Vila Joiosa (Alacant), són dos espanyols de 40 anys i una dona de 34. L'operació va començar quan la Guàrdia Civil va rebre una trucada telefònica d'una persona resident a Toledo que manifestava que havien segrestat a un nebot seu resident a Alacant, pel qual demanaven un rescat de 5.000 euros.

Aquesta persona va posar en coneixement dels agents que el seu nebot li havia trucat diverses vegades molt alterat demanant-li desesperadament que pagués el que els seus segrestadors demanaven pel seu alliberament ja que "eren persones molt perilloses i, si no ho feia, moriria", segons ha dit.

La Guàrdia Civil va fer les gestions oportunes amb l'oncle del suposat segrestat assessorant respecte a la resta de trucades que va anar rebent, i fruit d'aquestes es va poder concretar amb els supòsits segrestadors del punt de cobrament pel rescat, en un conegut centre comercial de Finestrat (Alacant).

Els agents del dispositiu establert al centre comercial on s'anava a realitzar el pagament van observar en el punt de trobada la presència de tres persones (dos homes i una dona), un d'ells el suposat segrestat, que no mostrava signes de preocupació ni de estar retingut en contra de la seva voluntat.