Espanya només ha acollit 1.304 dels 17.337 refugiats als quals es va comprometre a donar asil, amb prou feines un 7,5 % del total, ha denunciat avui l'ONG Oxfam Intermón, en una nova jornada de la campanya #Bloquejats per Rajoy, exhibint un capgròs amb la imatge del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

La imatge va ser exhibida en la denominada Ruta da Pedra e da Agua, situada a Meis, municipi de Pontevedra, per denunciar aquest incompliment, parodiant l'habitual presència de Rajoy a la zona, on acudeix en períodes vacacionals.

L'acte s'inscriu en el viatge simbòlic d'un «doble» de Rajoy per diversos punts d'Espanya per completar els 5.053 quilòmetres equivalents a la distància entre Damasc, capital de Síria, i Madrid.

El portaveu d'Oxfam Intermón a Galícia, Alberto Gómez, ha lamentat que Espanya estigui «a la cua d'Europa» en l'acolliment de refugiats, permetent que aquestes persones que fugen de la guerra «segueixin morint en el Mediterrani», tractant d'escapar, o que caiguin víctimes de les xarxes de màfies i de contraban d'éssers humans. A Espanya manca «voluntat política» per abordar aquesta situació.

El representant d'Oxfam Intermón ha criticat les recents declaracions del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en les quals acusava les ONG d'afavorir la immigració il·legal.

«És una autèntica vergonya», ha assenyalat Gómez, per qui el Govern espanyol hauria d'evitar manar a la ciutadania «missatges equivocats» i, en canvi, respectar els drets humans i els acords de la Unió Europa.