Quatre persones han resultat ferides, entre elles el congressista republicà Steve Scalise, per trets realitzats a primera hora del matí d'aquest dimecres mentre jugaven al beisbol en un camp a la localitat d'Alexandria, a l'estat de Virginia, molt propera a la capital , Washington, segons informen els mitjans nord-americà.

La Policia d'Alexandria ha informat que l'autor dels trets ja ha estat detingut i no suposa una amenaça. En declaracions a la premsa, el cap de la Policia d'Alexandria, Michael Brown, ha informat de quatre ferits que han estat traslladats a l'hospital, però ha descartat donar la identitat d'aquests o de l'agressor, que també està ferit.

Brown ha indicat que la Policia va ser alertada dels trets en el Eugene Simpson Stadium Park a les 7.09 i els agents es van presentar tres minuts després, dos dels quals van obrir foc contra l'assaltant. Segons la informació oferta per testimonis, anava armat amb un fusell i hauria realitzat fins a 50 trets. Fonts consultades per la cadena CNN han apuntat que es tracta d'"un atac deliberat".

Segons han precisat a la cadena CBS fonts del Congrés, els ferits són Scalise i dos policies que formaven part de la seva escorta. També ha resultat ferit un assessor d'un altre congressista. Scalise, coordinador de la majoria republicana a la Cambra de Representants, ha estat disparat al maluc i està sent intervingut quirúrgicament, segons ha informat la seva oficina.

El president nord-americà, Donald Trump, ha indicat en un comunicat que tant ell com el seu vicepresident, Mike Pence, estan al corrent dels fets i els estan seguint de prop. "Estem profundament entristits per aquesta tragèdia", ha afirmat en un comunicat.

"Els nostres pensaments i oracions estan amb els membres del Congrés, el seu personal, la Policia del Capitoli, els equips d'emergència i tots els altres afectats", ha afegit. En un missatge posterior a Twitter, ha elogiat Scalise, a qui ha qualificat d ' "amic i patriota" i ha dit que es recuperarà de les ferides.