13 de juny de 2017
13.06.2017
40 Años
40 Años

La família d'Ignacio Echeverría revela que va auxiliar a un policia, no a una dona

La seva família va canviar la història per prevenir "venjances" abans de conèixer la seva mort

13.06.2017 | 17:29
La família d'Ignacio Echeverría revela que va auxiliar a un policia, no a una dona

La família de l'espanyol Ignacio Echeverría ha revelat aquest dimarts que el mort durant l'atemptat de Londres va intentar ajudar a un policia londinenc i no a una dona, com havien relatat al principi.

En declaracions a Efe, el germà de la víctima Joaquín Echeverría ha explicat que la seva família va decidir canviar la història quan encara no coneixia l'estat d'Ignacio i estaven preocupats per "futures venjances" contra ell.

"Ens preocupava que els jihadistes anessin a buscar-lo a casa o a la feina, en el cas que fos viu", ha afegit.

Segons Joaquín Echeverría, els amics d'Ignacio els hi van explicar tot el succeït el matí següent a l'atemptat i mentre el buscaven pels hospitals de Londres.

"Ells van veure a la llunyania que els terroristes estaven apunyalant a una dona, quan els va avançar un policia amb porra que va caure fulminat en el moment", ha afegit el germà d'Ignacio Echeverría.

Segons el relat dels seus amics, a mateix temps que l'agent anava cap als terroristes, Ignacio Echeverría es va baixar de la bicicleta en la que circulava per auxiliar el policia.

"Pensem que Ignacio va veure a l'agent i va córrer per ajudar al policia a detenir els tres terroristes i que no seguissin atacant", ha explicat Joaquim Echeverría.

"Exactament no estava socorrent la dona -ha aclarit-, però sí que estava intentant aturar l'atac", ha assegurat a Efe el germà d'Ignacio Echeverría.

Joaquim ha insistit que van difondre la història de la defensa de la dona només per "protegir Ignacio".

"Sabem que va parar als terroristes el temps que va durar per mantenir-los a ratlla. Uns 40 segons va estar lluitant amb ells esperant que arribessin més policies", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema