El pare del petit Omran, el menor sirià la imatge assegut en una ambulància després d'un bombardeig a Alep va donar la volta al món l'estiu passat, ha denunciat avui la manipulació mediàtica que han patit, en declaracions a mitjans oficials sirians.

L'agència de notícies estatal SANA ha difós avui una fotografia del nen assegut a la falda del seu pare a casa seva a la ciutat siriana (nord).

El pare de Omran va denunciar en declaracions a SANA "les mentides" difoses per la Defensa Civil Síria, també coneguda com Cascos Blancs, sobre el rescat del menor.

Segons el relat del pare publicat a l'agència, un grup terrorista li va prendre al seu fill després que fos ferit al barri de Karm al Qataryi i va difondre fotografies del petit perquè fossin divulgades per mitjans de comunicació "hostils".

"Estava amb la meva família a Karm A l'Qataryi quan la nostra casa va ser danyada per una explosió d'origen desconegut i, encara que vaig resultar ferit vaig treure el meu fill Omran, que va resultar il·lès, i vaig sortir davant el temor d'una nova explosió", va dir el progenitor.

El pare va assegurar que diversos "terroristes" li van prendre a Omran i el van portar a l'interior d'una ambulància, on li van fer fotos que després van publicar amb fins propagandístics.

"Els terroristes em van demanar que els acompanyés fora de la ciutat per gravar un fals testimoni sobre el que li va passar al meu fill a canvi de grans sumes de diners, però el vaig rebutjar i vaig romandre a Alep, no vaig respondre a les seves demandes tot i l'enorme pressió i amenaces ", ha afegit.

La imatge de Omran, completament cobert de pols i amb mitja cara tacada de sang, assegut sol en una ambulància, va ser àmpliament difosa pels mitjans de comunicació internacionals a l'agost passat.

Activistes de l'opositor Centre d'Informació d'Alep van gravar el vídeo després que Omran suposadament fos rescatat per la Defensa Civil Síria, que opera a àrees fora del control del Govern, d'entre la runa d'un bombardeig a Karm al Qataryi.

En aquest moment, Alep era escenari d'enfrontaments entre efectius governamentals sirians i grups rebels i islàmics.

L'urbs, la més gran del nord de Síria, va ser recuperada completament per l'exèrcit nacional i els seus aliats a finals de desembre, després d'un mes d'ofensiva.