La policia ha confirmat que almenys 22 persones han mort i una seixantena més han resultat ferides en les explosions ocorregudes al costat d'un estadi de Manchester on actuava la cantant Ariana Grande, aquest dilluns a la nit. Les autoritats britàniques consideren el succés com un atemptat terrorista.

A més, l'autor de l'atac va morir en el lloc en fer detonar un artefacte de fabricació casolana, han precisat les forces de l'ordre de Manchester, que també han precisat que la principal hipòtesi amb la que treballen és que el terrorista hauria actuat pel seu propi compte.

Fonts de la policia de la ciutat britànica han confirmat, a més, que entre les víctimes mortals hi ha diversos nens i nenes, que havien anat a veure en directe l'actuació de la popular cantant.

El següent vídeo recull el moment del desallotjament:

Segons han informat les forces de seguretat de Manchester, s'ha evacuat la zona mentre s'investiguen les causes de les explosions, que van ser notificades pels assistents a l'espectacle.

En un comunicat publicat a la xarxa social Twitter, la Policia de Manchester ha confirmat que la situació "està sent tractada com un incident terrorista", afegint que serà així "fins que es demostri el contrari".

"Si us plau, evitin la zona mentre els serveis d'emergència treballen incansablement al lloc del succés", ha assenyalat, afegint que publicarà més detalls "tan aviat quan sigui possible".

Poc abans, testimonis citats per la cadena de televisió britànica Sky News van indicar que s'havia registrat un "esclat" al lloc.

Així mateix, testimonis citats per l'agència britànica de notícies Reuters han relatat que van escoltar una "gran explosió" quan la gent va començar a abandonar el lloc en acabar el concert, provocant escenes de pànic a l'estació de metro, com es recull en el següent ' tuit ':

La Xarxa de Ferrocarrils britànica ha anunciat a través de Twitter que l'estació de tren de Manchester Victòria ha estat evacuada i tancada, afegint que "s'espera que les afectacions en el trànsit ferroviari a la zona s'allarguin" durant bona part d'aquest dimarts.