El Cos de Bombers de Cachoeira dóna Fumaça, a l'estat brasiler de Bahia (nord-est del país) ha informat aquest dijous haver trobat un cos que podria ser del turista espanyol Hugo Ferrara Tormo, de 27 anys i desaparegut a la regió al desembre de 2015.

El cos va ser trobat aquest dijous en una regió muntanyosa pròxima a Cachoeira da Fumaça, al Parc Natural Chapada Diamantina, després que un guia turístic trobés una motxilla suposadament de l'espanyol, el que va portar a reprendre les recerques del cos del desaparegut.

Segons l'assessoria de la Secretaria de Seguretat Pública de Bahia, a la motxilla van ser trobats els documents de Ferrara, així com un diari en el qual explicava tot el trajecte realitzat pels senders del parc natural.

Ferrara, natural de Barcelona, ??va escriure en el seu diari que hauria patit un accident que el va deixar "bastant debilitat".

La família va denunciar la seva desaparició després de no tenir contacte amb ell durant alguns dies, una cosa que feien habitualment. La Policia Federal brasilera va informar de la seva desaparició el 4 de febrer del 2016.

L'última vegada que es va posar en contacte amb la família, Hugo Ferrara acabava d'arribar al municipi de Seabra, a la Chapada Diamantina, des d'on el jove català tenia la intenció de recórrer per senders dels 70 quilòmetres que hi ha fins al municipi de Lençóis.

En les recerques del cos van participar bombers de Badia, vuit militars i una aeronau.

La família havia ofert una recompensa de 15.000 reals (prop de 4.800 dòlars) a qui trobés el jove o donés informacions sobre el seu parador.