Una allau de neu en una zona muntanyosa dels Alps francesos ha provocat aquest dimarts tres morts. Dos esquiadors i un guia de muntanya, segons han confirmat a Efe fonts de la Prefectura del departament de Savoia.

Els fets han tingut lloc aquest matí (10.00 hores GMT) a uns 3.000 metres d'altura a la falda de la muntanya Greffier. En un vessant, la neu que es va desprendre ha arrossegat al grup, han explicat les fonts.

De moment es desconeix la identitat i la nacionalitat de les víctimes, encara que es creu que el guia era francès.

Els serveis de rescat han estat enviats al lloc dels fets en helicòpter. Al principi es temia que pogués haver-hi una quarta persona sota la neu, però la Prefectura ha assenyalat que les tasques de recerca havien estat donades per concloses.

Els membres de l'excursió estaven equipats amb detectors d'allaus, el que ha facilitat la seva localització.

En declaracions a la ràdio "France Info", el sotsprefecte de Savoia Morgan Tanguy ha assegurat que es donaven les condicions per practicar l'esquí de travessia, però ha recordat que la zona està sota vigilància pels riscos d'allau.

Ha assegurat que havien pres les precaucions adequades però que aquest tipus d'accidents són difícils de preveure en aquesta època de l'any.

El departament de Savoia es troba en vigilància groga per allaus, igual que altres dels Alps, com l'Alta Savoia, Alts Alps, Alps de l'Alta Provença i Alps Marítims.

L'allau s'ha produït en el sector conegut com Albaron, prop de la localitat de Bessans, a la falda de la muntanya Greffier.