El candidat d´En Marxa, Emmanuel Macron, ha guanyat aquest diumenge les eleccions presidencials franceses amb un 65,1% dels vots, segons les primeres estimacions de vot. La candidata de l´extrema dreta, Marine Le Pen, ha obtingut un 34,9% dels suports. Macron serà, així, el nou inquilí de l´Elisi, en substitució del socialista François Hollande, de qui va ser ministre d´Economia.

El candidat d´En Marxa, que va deixar el partit socialista per iniciar el seu propi projecte polític independent, ha guanyat amb un discurs a favor de la Unió Europea i l´euro i ha aconseguit frenar l´ascens de l´extrema dreta del Front Nacional, que amb el seu discurs anti-immigració, aposta per la sortida de França de la UE i la reintroducció de fronteres.

Emmanuel Macron s´ha compromès aquest diumenge a treballar «per tots els francesos» i a «entendre» la «còlera, l´ansietat i els dubtes» que han dut a un 34% dels ciutadans a votar per l´extrema dreta de Marine Le Pen. Macron ha dit que és «un honor i una responsabilitat» assumir el càrrec de president de la República, i ha enviat una «salutació republicana» a la seva rival, la líder del Front Nacional.

«Sé que les divisions al nostre país han conduit a alguns als extrems», ha admès. Macron s´ha compromès a lluitar «contra la divisió» que «abat» els francesos i ha assegurat que treballarà per França «amb humilitat, devoció i determinació».