El guanyador de les eleccions presidencials a França, Emmanuel Macron, s´ha compromès aquest diumenge a treballar "per tots els francesos" i a "entendre" la "còlera, l´ansietat i els dubtes" que han dut a un 34% dels ciutadans a votar per l´extrema dreta de Marine Le Pen. Macron ha dit que és "un honor i una responsabilitat" assumir el càrrec de president de la República, i ha enviat una "salutació republicana" a la seva rival, la líder del Front Nacional. "Sé que les divisions al nostre país han conduit a alguns als extrems", ha admès. Macron s´ha compromès a lluitar "contra la divisió" que "abat" els francesos i ha assegurat que treballarà per França "amb humilitat, devoció i determinació".

En el seu discurs de victòria, Marcron ha dit que la seva prioritat serà "calmar la por del poble, restaurar la confiança de França i unir tothom per fer front als immensos reptes del futur". El líder d´En Marxa i proper president de la República Francesa ha dit que aquest diumenge "s´obre una nova pàgina de la història" de França que confia que sigui la del "retorn de l´esperança i la confiança".

Macron ha afirmat que serà "implacable" per garantir la seguretat dels francesos i que el seu govern estarà "en primera línia" en la lluita contra el terrorisme, tant a nivell domèstic com internacional. "Per molt que duri aquest combat, no ens rendirem", ha advertit. "Defensaré França, els seus interessos vitals, la seva imatge", ha assegurat Macron. El proper president de la República francesa també ha promès lluitar per "Europa" que és la "civilització" dels francesos i "està en joc".