L'exprimer ministre britànic i exlíder del Partit Laborista Tony Blair ha anunciat que torna a la política, una decisió que ha justificat per la incertesa que genera per al país el procés de sortida de la Unió Europea (Brexit), segons informa el diari 'The Mirror'.

"Aquest Brexit m'ha donat una motivació directa per involucrar més en la política", ha assegurat Blair, en declaracions al tabloide britànic. "Cal tacar-se les mans i jo ho faré", ha afirmat Blair, en un anunci que arriba just quan es compleixen 20 anys de la seva primera victòria en unes eleccions generals com a líder dels laboristes.

"Encara no sabem quin serà l'acord final per al Brexit", ha indicat, abans de reclamar sentit comú per decidir el futur del país. "Estem advocant per una posició britànica molt senzilla basada en el sentit comú, que consisteix a dir: 'veiem que s'inventen primer els tories'", ha assegurat.

No tornarà al Parlament ni a la primera línia

Blair ha volgut deixar clar que no només el Brexit centra el seu interès per tornar a la política. "Vivim en un món definit pel canvi. Hi ha tensions culturals, persones que estan preocupades per la immigració, la manera en què les seves comunitats canvien, tensions econòmiques, persones preocupades per la qualitat dels seus treballs, si és que tenen una feina" , ha afirmat.

L'exprimer ministre i exlíder dels laboristes britànics, un partit que ara encapçala Jeremy Corbyn, ha assegurat que tindrà un paper "actiu" per intentar deteminar el "debat polític". "Vaig a tenir una part activa a intentar modelar el debat polític i això comporta sortir pel país i tornar a connectar", ha assenyalat.

No obstant, ha afirmat que no renunciarà a la feina de "set dies a la setmana" que realitza amb la seva organització benèfica recorrent el món per tornar a convertir-se en parlamentari. "No és la política de primera línia en el sentit que no vaig a presentar-me al Parlament", ha precisat.

"No estic segur que pugui convertir alguna cosa en un moviment polític però crec que hi ha un conjunt d'idees que el poble donaria suport", ha conclòs.