L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Barcelona ha condemnat la suposada "política d'assassinats i camps de concentració de persones LGTBI a Txetxènia", davant les informacions sobre el presumpte segrest de cent homosexuals i l'assassinat de tres d'ells a la república russa de Txetxènia.

El director de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha demanat al Govern català "una declaració oficial condemnant els fets" i que ofereixi el suport necessari per facilitar l'asil d'aquestes persones a Catalunya.

Rodríguez també ha sol·licitat al Parlament Europeu l'enviament immediat d'observadors a la zona.

L'Observatori ha informat que està treballant per convocar una concentració de rebuig dimarts que ve 18 de març a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

La Unió Europea (UE) ja ha demanat aquest matí investigacions "eficaces i exhaustives" sobre la persecució de persones homosexuals a Txetxènia.

Nóvaya Gazeta, l'únic rotatiu rus que informa sobre les violacions dels Drets Humans a Txetxènia, va denunciar el cap de setmana passat que les autoritats de la república nord-caucàsica estan perseguint els membres de les minories sexuals.

Segons aquesta publicació, més d'un centenar d'homosexuals van ser detinguts als últims dies i, com a mínim, tres d'ells assassinats.

Segons sembla, aquesta informació ha estat confirmada pel Servei Federal de Seguretat rus (FSB, antic KGB), fonts del Govern txetxè i activistes homosexuals.