07 de abril de 2017
07.04.2017

ETA afirma que el seu arsenal ja és a les mans de la societat civil

La banda terrorista adverteix en un comunicat a la BBC que el procés "no està acabat" perquè el lliurament de les armes es farà efectiu dissabte

07.04.2017 | 07:14
ETA afirma que el seu arsenal ja és a les mans de la societat civil

ETA ha assegurat a través d'un comunicat a la BBC que ja és una organització desarmada i que les armes i explosius que tenia són ara a mans de la societat civil. Segons precisa en el text, amb data d'aquest divendres, el camí ha estat "dur i difícil" perquè l'estat espanyol i el francès han posat "tots els obstacles i problemes possibles", "enrocats en la via policial". Amb tot, la banda terrorista adverteix que el procés "no està acabat" ja que el dia oficial del desarmament serà dissabte i alerta de possibles atacs "d'enemics de la pau". En canvi, agraeix el "pas endavant de la societat civil" i el suport que el procés ha rebut per part de les institucions basques.
En el mateix comunicat, la banda assegura que va iniciar la lluita armada "pel poble basc" i que ara deixa les armes "a les seves mans", amb l'objectiu de continuar fent passos per assolir la seva pau i la llibertat. "Per avançar amb l'agenda de solucions s'han d'adquirir compromisos", conclou el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook