L´aeroport de París Orly ha estat evacuat aquest dissabte al matí després que s´hagi produït un tiroteig a la terminal sud. Segons les primeres informacions, un home ha estat abatut per les forces de seguretat en intentar robar l´arma a un soldat que feia tasques de vigilància antiterrorista. Un portaveu del Ministeri de l´Interior francès ha precisat que l´incident s´ha produït cap a les 07.30 hores del matí i que l´home s´hauria amagat en un establiment comercial de la terminal, on finalment ha estat mort després d´un intercanvi de trets. No hi hauria ferits. L'aeroport internacional d´Orly s'ha evacuant com a mesura de prevenció i equips de la policia experts en explosius han registrat les dependències per comprovar que no hi hagi cap bomba. "Operació en curs. No supereu el perímetre de seguretat, seguiu les consignes.

Recomanem que s´abstinguin d´entrar a les instal·lacions de l´aeroport", ha piulat la Policia Nacional francesa al seu compte de Twitter.

A primera hora del matí, poc abans de les set, un home ha tirotejat un agent de policia, que ha resultat ferit lleu, en un control de carretera a Seine-Saint Denís, al nord de París. Posteriorment s'ha comprovat que l'autor era el mateix del tiroteig posterior d'Orly.

El tancament de l'aeroport ha obligat a desviar diversos vols al llarg del matí procedents de diversos aeroports europeus, entre els quals El Prat. A les onze del matí ha acabat l'operatiu policial per detectar explosius a l'aeroport, segons ha informat el Ministeri de l'Interior francès.

Segons ha informat el Departament d'Interior francès l'atacant és "conegut" per la policia i la justícia franceses i hi ha "possiblement" una motivació terrorista en l'atac, tot i que aquest extrem està per confirmar. Segons han informat alguns mitjans es tracta d'un home d'origen musulmà que hauria estat a la presó per un delicte relacionat amb drogues i que s'hauria "radicalitzat".

Més de 200 efectius de la gendarmeria han registrat les dependències de l'aeroport per descartar que hi hagi algun explosiu o algun tipus d'amenaça. Mentrestant, l'aeroport continua tancat al tràfic aeri i els vols amb destinació a Orly es deriven a l'aeroport Charles de Gaulle.

Text