La Casa Blanca ha causat avui polèmica en vetar l'assistència de tres mitjans tan prestigiosos com CNN, "The New York Times" i "Politico" a una sessió informativa informal del portaveu presidencial, Sean Spicer.

Es tracta d'una ruptura molt inusual de les relacions entre la residència presidencial i els corresponsals que habitualment cobreixen la informació de la Casa Blanca.

Els reporters dels tres citats mitjans no van poder accedir a l'oficina de Spicer a l'Ala Oest de la Casa Blanca, tot i que es va permetre l'entrada a periodistes de mitjans conservadors afins a Donald Trump com el diari "Washington Times" o el web Breitbart.

També van assistir mitjans com ABC, CBS, "The Wall Street Journal", Bloomberg o Fox News.

Davant la sorprenent mesura, els informadors de la revista "Time" i l'agència Associated Press (AP) es van negar a acudir a la sessió informal en senyal de protesta.

"Res d'això ha succeït mai a la Casa Blanca a la nostra llarga història de cobertura a múltiples governs de diferents partits", va afirmar el director executiu de "The New York Times", Dean Baquet, en un comunicat.

"Protestem contundentment contra l'exclusió de 'The New York Times' i altres mitjans. El lliure accés de la premsa a un Govern transparent és òbviament d'interès crucial", ha afegit Baquet.