La policia de Berlín ha detingut un home sospitós de ser el conductor del camió que aquest dilluns ha envestit el mercat de Nadal de la plaça Breitscheidplatz provocant la mort d´almenys 12 persones, segons ha indicat un portaveu del cos als mitjans alemanys. Diverses desenes de persones estan ferides per culpa de l´atropellament, que els investigadors consideren un atac. A través de Twitter, els agents també han indicat que el copilot del camió sinistrat ha mort als llocs dels fets. Segons la policia de Berlín, "actualment no hi ha indicacions de més situacions perilloses" a la ciutat però s´ha recomanat als veïns que es quedin a casa i s´allunyin de la zona de Breitscheidplatz per facilitar les tasques dels serveis d´emergència.

El mercat afectat és al costat de la famosa església Gedächtniskirche, que es conserva en estat de ruïnes des de la Segona Guerra Mundial.

La premsa alemanya informa que el camió tenia matrícula de Polònia podria haver estat robat. El seu propietari ha explicat que han perdut el contacte amb la cabina a mitja tarda d'aquest dilluns.