Les autoritats d'Indonèsia eleven a 49 el nombre de morts i gairebé a 500 el de ferits pel terratrèmol de 6,5 graus que ha sacsejat avui la província d'Aceh, al nord de Sumatra, on diverses persones segueixen atrapades entre la runa.

"Aquesta tarda tenim 49 morts", ha indicat el cap del departament d'Informació de l'Agència de Gestió de Desastres d'Aceh, Via Heni, segons el mitjà local Detik.

A més hi ha gairebé 500 ferits, majoritàriament amb hematomes cranials i fractures, d'acord amb el director de l'Hospital TGK Chik Ditiro, Mohd Riza Faisal.

El president d'Indonèsia, Joko Widodo, ha expressat el seu condol a les víctimes i ha ordenat als ministres implicats en les operacions de recerca, assistència i rehabilitació visitar aquesta zona com més aviat millor.

Unes 740 persones, principalment soldats, han estat incorporats a les tasques de recerca i rescat.

La sacsejada ha tingut lloc al municipi de Pidie Jaya, situat a uns 120 quilòmetres a l'est de Banda Aceh, la capital provincial i a 8,2 quilòmetres de profunditat, segons el Servei Geològic dels Estats Units, que registra l'activitat sísmica a tot el món.

Inicialment aquest organisme havia mesurat el sisme en 6,4 graus de magnitud amb l'hipocentre situat a 17 quilòmetres de profunditat.

El tremolor, que ha durat uns tres minuts i ha estat seguit de diverses rèpliques, ha provocat el col·lapse de 72 cases i 6 mesquites en el conjunt de Pidie Jaya, segons l'Agència Nacional de Prevenció de Desastres (BNPB).

L'agència ha afegit que unes 1.500 persones, la meitat d'elles militars, participen en les tasques de rescat de veïns que segueixen sepultats sota les runes.

"Necessitem equipament pesat per retirar la runa però no tenim aquesta maquinària, l'estem esperant", ha dit el cap de BNPB a Pidie Jaya, Apriadi, segons el portal Serambinews.

La regió del moviment tel·lúric és la mateixa en la que el 2004 un potent sisme d'entre 9,1 i 9,3 graus va formar un tsunami a l'oceà Índic que va matar unes 230.000 persones en una dotzena de països, la majoria d'ells en Aceh.

Indonèsia s'assenta sobre el "Anell de Foc del Pacífic", una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada a l'any per uns 7.000 tremolors, la majoria moderats