El director de l'Oficina Federal de Recerca (FBI) d'EUA, James Comey, ha informat aquest diumenge al Congrés que la seva determinació de no processar a la exsecretària d'Estat i candidata demòcrata a la presidència Hillary Clinton no ha canviat després de revisar nous correus electrònics trobats a l'ordinador d'un dels seus assistents.

El president del comitè de Supervisió de la Càmera de Representants, el republicà d'Utah Jason Chaffetz, ha informat en un missatge a Twitter que en una carta al Congrés, Comey va assenyalar que "sobre la base de la nostra revisió, no hem canviat les conclusions aconseguides al juliol sobre la secretària Clinton".

L'FBI va concloure al juliol passat que el fet que Clinton utilitzés un servidor privat per transmetre comunicacions governamentals, fins hi tot alguns correus electrònics amb informació classificada, no justifica una imputació de la candidata demòcrata en les eleccions presidencials d'Estats Units.

La decisió de Comey es produeix després que a la fi d'octubre, a menys de dues setmanes dels comicis del 8 de novembre, decidís examinar nous correus electrònics que podien ser rellevants per al cas, tancat al juliol, sobre el maneig de les comunicacions digitals de Clinton al Departament d'Estat.

Els nous correus electrònics van ser trobats en un computador utilitzat per Huma Abedin, la principal assistent de la candidata demòcrata a la presidència d'EUA, Hillary Clinton, i que compartia amb el seu marit, del que s'està separant, l'excongresista demòcrata Anthony Weiner. Weiner està sent investigat pel l'FBI després de les revelacions del diari Daily Mail que afirmaven que l'exrepresentant podria haver intercanviat missatges inadequats i de contingut sexual amb una menor.

Comey va deslligar la polèmica quan va donar a conèixer les noves perquisicions sense saber si existien a l'ordinador d'Abedin correus electrònics de Clinton i si serien rellevants per la recerca, ja conclosa.

"Sempre vam confiar que res canviaria la decisió del juliol. Ara Comey ho ha confirmat", ha declarat el portaveu de la campanya de Clinton, Brian Fallon, en un missatge a les xarxes socials. Comey, però, sí que va dir el juliol passat que la gestió de comunicacions governamentals a través de servidors privats va ser imprudent.