El nombre de morts en el bombardeig llançat ahir per avions de la coalició àrab comandada per l'Aràbia Saudita al Iemen contra el funeral de la mare d'un ministre del Govern rebel Huti ha ascendit a 140 persones, segons l'ONU.

El coordinador per a Assumptes Humanitaris de Nacions Unides al Iemen, Jamie McGoldrick, ha indicat en un comunicat que l'atac va causar, a més, 525 ferits.

El bombardeig va tenir lloc quan al voltant d'un miler de persones expressaven el seu condol a la família del ministre rebel de l'Interior, Jalal al Ruishan, en un saló d'esdeveniments del barri residencial d'Al Yamsín, al sud de Sanà.

"El coordinador humanitari Jamie McGoldrick condemna inequívocament aquest horrible atac que va tenir lloc a Sanà", va assegurar la nota, en la qual el coordinador va mostrar el seu condol a les famílies dels morts.

McGoldick va sol·licitar, així mateix, l'obertura d'una investigació sobre els fets i va recordar a les parts que les lleis internacionals els obliguen a protegir els civils i les infraestructures civils en situacions de guerra.

Després de la massacre, el Govern dels EUA va anunciar que revisarà el seu suport a la coalició militar que lidera Aràbia Saudita al Iemen, i el portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Ned Price, ha advertit que "la cooperació de seguretat de EUA amb Aràbia Saudita no és un xec en blanc ".

"Estem molt afectats per les informacions sobre l'atac d'avui contra una sala fúnebre a Iemen, que si es confirma, continuaria la problemàtica sèrie d'atacs que colpegen civils iemenites", va afirmar Price en un comunicat.

El conflicte al Iemen va esclatar quan els rebels xiïtes van ocupar al setembre de 2014 la capital i altres províncies del nord i centre del país, després que el Govern iemenita es va traslladar a la ciutat meridional d'Aden.

La guerra es va intensificar al març de 2015, quan la coalició militar integrada per països sunnites i recolzada pels EUA va intervenir directament en el conflicte a favor de les forces lleials al president Abdo Rabu Mansur Hadi, l'únic reconegut per la comunitat internacional, que va fugir de Aden i es va exiliar a Riad.